Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tartaletka s překvapením

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1 270 g Mamas Pie
76 g Debic máslo tradiční
27 g voda
16 g Arabesque kakao práškové
11 g černé kakao
Hmota 2 40 g Brand 100
60 g voda
Náplň 1 222 g Čokoláda Arabesque NOIR 58
278 g Milram smetana ke šlehání 35%
Náplň 2 278 g Milram smetana ke šlehání 35%
56 g Topcream
167 g voda
Poleva 45 g Čokoláda Arabesque LAIT 34
13 g ořechy lískové
13 g olej slunečnicový

Příprava

(receptura na 10ks)

Hmota 1
: Směs Mamas pie prosejeme s kakaem, vložíme dohromady se studeným máslem nakrájeným na menší kousky do kotlíku a hákem mícháme do konzistence drobenky. Poté přidáme studenou vodu a necháme spojit v hladké těsto. Těsto rozválíme na 3 mm, propícháme ježkem a vykrojíme do formy na tartaletky. Pečeme 180°C 9 minut. 

Hmota 2: Směs se studenou vodou mícháme 3 minuty na 1 stupeň, poté 7 minut na 2 stupeň stroje, na plech stříkáme malé profiterolky. Pečeme 180°C 20 minut. 

Náplň 1: Čokoládu přelijeme vroucí šlehačkou, necháme malou chvíli stát, poté metlou rozmícháme do hladké pasty. Tou poté naplníme upečenou tartaletku a necháme minimálně 30 minut v chladu.

Náplň 2: Směs topcream smícháme s vodou, metlou ušleháme do hladké konzistence a necháme v chladu odstát, poté přidáme šlehačku a společně vyšleháme

Poleva: čokoládu rozpustíme, přidáme oříšky, olej a vše zamícháme

Kompletace: Upečené profiterolky naplníme náplní 2 a přelijeme polevou, takto připravené pokládáme na střed naplněné vychlazené tartaletky. Řezanou špičkou zdobíme náplní 2 okolo profiterolky.  

Tartaletka s překvapením