Tropický sen
Tropický sen
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 368 | g | Mamas Pie | 
| 103 | g | Debic máslo tradiční | |
| 29 | g | voda | |
| Náplň 1 | 800 | g | Frutafill Ananas Pomeranč | 
| Náplň 2 | 565 | g | Milram 35% | 
| 130 | g | mléko polotučné | |
| 330 | g | Čokoláda Arabesque BLANC 29 | |
| 15 | g | plátková želatina | |
| Poleva | 300 | g | Paletta Neutral | 
| 300 | g | Paletta Cold Neutral | |
| 100 | g | voda | |
| Dekorace | 200 | g | ořechy lískové | 
Příprava
(receptura na 20 ks)
Hmota: Směs Mamas Pie se studeným máslem vymícháme do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Hotové těsto rozvalíme na 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Pečeme mezi silikonovými podložkami na 180°C cca 10-12min.                                                                                   
Náplň 1.: Frutafill Ananas Pomeranč nastříkáme do malých silikonových polokoulí a šokově zamrazíme.
Náplň 2: Mléko a smetanu (cca 105g) svaříme, přidáme čokoládu a namočenou želatinu. Zchladíme na 38°C a přidáme zbytek ušlehané smetany. Jemně promícháme, dokud se nespojí.
Poleva: V hrnci rozehřejeme Palettu Neutral s vodou (max. 80°C), přidáme Palettu Cold a za stálého ohřívání promícháme. Gazura by měla být hladká. Aplikujeme při teplotě cca 50°C na mražený výrobek.
Komletace: Do silikonové formy tvaru polokoule nastříkáme náplň 2 cca do 2/3, vmáčkneme náplň 1, zbylým krémem zahladíme a necháme zmrznout. Zmrzlou polokouli vyndáme z formy a přelijeme polevou. Obsypeme oříšky a položíme na sušenku.