

Velvet kostka s pomerančem
Velvet kostka s pomerančem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Bezé plát | 70 | g | Vaječný bílek |
40 | g | cukr krupice | |
20 | g | mandlová mouka | |
20 | g | mouka pšeničná hladká T530 | |
Čokoládovo-mandlová pasta | 20 | g | Čokoláda Arabesque Blanc 29 |
80 | g | mandlová pasta (100%) | |
20 | g | sušenky | |
Sýrová mousse | 17,5 | g | plátková želatina |
130 | g | Čokoláda Arabesque Blanc 29 | |
120 | g | Milram šlehačka 35% | |
90 | g | cukr krupice | |
35 | g | Compoud Pomeranč | |
520 | g | Debic Cream Cheese | |
400 | g | Milram šlehačka 35% | |
Pomerančová náplň | 320 | g | Fruitful Pomeranč |
Dekorace | sametový sprej |
Příprava
Bezé plát: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhé konzistence, přimícháme mandlovou a hladkou moukou a natřeme plát. Povrch jemně posypeme moučkovým cukrem a pečeme při 180 °C cca 10 min. dle typu pece.
Čokoládovo-mandlová pasta: Sušenky rozdrtíme, čokoládu rozpustíme a smícháme s mandlovou pastou. Hmotu natřeme na upečený plát a dáme mrazit. Po ztuhnutí vykrojíme 16 čtverců.
Sýrová mousse: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Čokoládu rozehřejeme. Menší díl smetany, cukr a Compound zahřejeme na 80 °C, nalijeme na čokoládu a rozmícháme. Přidáme vymačkanou želatinu a promícháme. Necháme zchladit na 42 °C. Mezitím si vyšleháme zbytek smetany s Cream Cheesem do polotuhé konzistence. Smetanu po částech vmícháme do připravené hmoty. Mousse naplníme do trezírovacího sáčku s hladkou trubičkou.
Pomerančová náplň: Fruitful dávkujeme po 20 g do tvořítek a dáme mrazit.
Kompletace: Silikonové formy plníme do 1/3 sýrovou mousse. Vložíme mraženou pomerančovou náplň a doplníme sýrovou mousse. Zakončíme připravenými čtverci,
které mírně zatlačíme do mousse a dáme zamrazit. Kostky vyjmeme z forem, položíme na mřížku a přestříkáme sametovým sprejem.

Products
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.