Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Velvet kostka s pomerančem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Bezé plát 70 g Vaječný bílek
40 g cukr krupice
20 g mandlová mouka
20 g mouka pšeničná hladká T530
Čokoládovo-mandlová pasta 20 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
80 g mandlová pasta (100%)
20 g sušenky
Sýrová mousse 17,5 g plátková želatina
130 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
120 g Milram šlehačka 35%
90 g cukr krupice
35 g Compoud Pomeranč
520 g Debic Cream Cheese
400 g Milram šlehačka 35%
Pomerančová náplň 320 g Fruitful Pomeranč
Dekorace sametový sprej

Příprava

Bezé plát: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhé konzistence, přimícháme mandlovou a hladkou moukou a natřeme plát. Povrch jemně posypeme moučkovým cukrem a pečeme při 180 °C cca 10 min. dle typu pece.

Čokoládovo-mandlová pasta: Sušenky rozdrtíme, čokoládu rozpustíme a smícháme s mandlovou pastou. Hmotu natřeme na upečený plát a dáme mrazit. Po ztuhnutí vykrojíme 16 čtverců.

Sýrová mousse: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Čokoládu rozehřejeme. Menší díl smetany, cukr a Compound zahřejeme na 80 °C, nalijeme na čokoládu a rozmícháme. Přidáme vymačkanou želatinu a promícháme. Necháme zchladit na 42 °C. Mezitím si vyšleháme zbytek smetany s Cream Cheesem do polotuhé konzistence. Smetanu po částech vmícháme do připravené hmoty. Mousse naplníme do trezírovacího sáčku s hladkou trubičkou.

Pomerančová náplň: Fruitful dávkujeme po 20 g do tvořítek a dáme mrazit.

Kompletace: Silikonové formy plníme do 1/3 sýrovou mousse. Vložíme mraženou pomerančovou náplň a doplníme sýrovou mousse. Zakončíme připravenými čtverci,
které mírně zatlačíme do mousse a dáme zamrazit. Kostky vyjmeme z forem, položíme na mřížku a přestříkáme sametovým sprejem.

Velvet kostka s pomerančem

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.