

Dort Karibský sen
Dort Karibský sen
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Bezé plát: | 20 | g | kokos strouhaný |
70 | g | Vaječný bílek | |
40 | g | cukr krupice | |
20 | g | mouka pšeničná hladká T530 | |
Drobenka | 25 | g | kokos strouhaný |
22 | g | mouka pšeničná hladká T530 | |
3 | g | kakao práškové | |
25 | g | Debic máslo tradiční | |
25 | g | cukr moučkový | |
Čokoládový plát | 100 | g | drobenka |
16 | g | Debic máslo tradiční | |
34 | g | Čokoláda Arabesque Lait 34 | |
Pomerančové želé | 300 | g | Fruitful Pomeranč |
5 | g | plátková želatina | |
2 kapky | pomerančový olej | ||
Kokosové mousse | 140 | g | kokosové mléko |
35 | g | glukózový sirup | |
35 | g | Kokosová náplň | |
10 | g | plátková želatina | |
175 | g | Čokoláda Arabesque Blanc 29 | |
350 | g | Milram smetana 35% | |
20 | g | Mabilu | |
Dekorace | sametový sprej |
Příprava
Bezé plát: Kokos si upražíme do zlaté barvy a vychladíme. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhé konzistence. Do této hmoty vmícháme kokos s moukou a natřeme kolo o průměru 23 cm, který jemně poprášíme moučkovým cukrem. Pečeme při 180 °C cca 10 min dle typu pece. Dáme zchladit.
Drobenka: Všechny suroviny smícháme dohromady, vytvoříme drobenku. Pečeme při 165 °C cca 13 min. dle typu pece.
Čokoládový plát: Rozpustíme máslo s čokoládou a teplou drobenku ve směsi obalíme a ještě neztuhlé položíme v tenké vrstvě na pečící papír(předkreslené kolo o průměru 23 cm). Dáme chladit.
Pomerančové želé: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Fruitful mírně nahřejeme, přidáme do něj vymačkanou želatinu, kapky pomerančového oleje a rozmícháme. Naplníme do formy o průměru 22 cm a dáme mrazit.
Kokosová mousse: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Kokosové mléko, glukózu a kokosovou náplň svaříme do bodu varu. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě. Svařené suroviny nalijeme na rozpuštěnou čokoládu, rozmícháme a přidáme vymačkanou želatinu a Malibu. Rozmícháme do hladké konzistence. Mezitím si ušleháme smetanu do polotuhé konzistence. Ušlehanou šlehačku po částech přidáváme do připravené kokosové hmoty (zchlazené na cca 40 °C) a důkladně promícháme.
Kompletace: Do silikonové formy (nebo ráfku obaleného do potravinářské fólie) nadávkujeme 1/3 mousse, poté vložíme zmrazenou pomerančové želé, kterou mírně vmáčkneme do kokosové mousse. Naneseme opět 1/3 mousse a rozetřeme. Položíme zchlazený čokoládový plát. Rozetřeme poslední část mousse. Zakončujeme zchlazeným bezé plátem, mírně zatlačíme do roviny. Formu dáme mrazit. Po dokonalém zmrazení vyndáme z formy, otočíme a nastříkáme sametovým postřikem.

Products
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.