Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Dort Karibský sen

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Bezé plát: 20 g kokos strouhaný
70 g Vaječný bílek
40 g cukr krupice
20 g mouka pšeničná hladká T530
Drobenka 25 g kokos strouhaný
22 g mouka pšeničná hladká T530
3 g kakao práškové
25 g Debic máslo tradiční
25 g cukr moučkový
Čokoládový plát 100 g drobenka
16 g Debic máslo tradiční
34 g Čokoláda Arabesque Lait 34
Pomerančové želé 300 g Fruitful Pomeranč
5 g plátková želatina
2 kapky pomerančový olej
Kokosové mousse 140 g kokosové mléko
35 g glukózový sirup
35 g Kokosová náplň
10 g plátková želatina
175 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
350 g Milram smetana 35%
20 g Mabilu
Dekorace sametový sprej

Příprava

Bezé plát: Kokos si upražíme do zlaté barvy a vychladíme. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhé konzistence. Do této hmoty vmícháme kokos s moukou a natřeme kolo o průměru 23 cm, který jemně poprášíme moučkovým cukrem. Pečeme při 180 °C cca 10 min dle typu pece. Dáme zchladit.

Drobenka: Všechny suroviny smícháme dohromady, vytvoříme drobenku. Pečeme při 165 °C cca 13 min. dle typu pece.

Čokoládový plát: Rozpustíme máslo s čokoládou a teplou drobenku ve směsi obalíme a ještě neztuhlé položíme v tenké vrstvě na pečící papír(předkreslené kolo o průměru 23 cm). Dáme chladit.

Pomerančové želé: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Fruitful mírně nahřejeme, přidáme do něj vymačkanou želatinu, kapky pomerančového oleje a rozmícháme. Naplníme do formy o průměru 22 cm a dáme mrazit.

Kokosová mousse: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Kokosové mléko, glukózu a kokosovou náplň svaříme do bodu varu. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě. Svařené suroviny nalijeme na rozpuštěnou čokoládu, rozmícháme a přidáme vymačkanou želatinu a Malibu. Rozmícháme do hladké konzistence. Mezitím si ušleháme smetanu do polotuhé konzistence. Ušlehanou šlehačku po částech přidáváme do připravené kokosové hmoty (zchlazené na cca 40 °C) a důkladně promícháme.

Kompletace: Do silikonové formy (nebo ráfku obaleného do potravinářské fólie) nadávkujeme 1/3 mousse, poté vložíme zmrazenou pomerančové želé, kterou mírně vmáčkneme do kokosové mousse. Naneseme opět 1/3 mousse a rozetřeme. Položíme zchlazený čokoládový plát. Rozetřeme poslední část mousse. Zakončujeme zchlazeným bezé plátem, mírně zatlačíme do roviny. Formu dáme mrazit. Po dokonalém zmrazení vyndáme z formy, otočíme a nastříkáme sametovým postřikem.

Dort Karibský sen

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.