Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Dort Prezident

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 650 g Basis Cake
100 g vlašské ořechy
50 g Čokoládová dekorace
200 g máslo
300 g vaječná melanž
200 g Milram šlehačka 35%
Náplň: 800 g Hrušková povidla s jablky
Dekorace: 600 g Arabesque Lait 34 / Arabesque Noir 58

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 4 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 45-50 min.

Kompletace: Vychladlý korpus prokrojíme, promažeme povidly (povidly zatřeme i povrch dortu) a prolijeme rozpuštěnou čokoládou.

Suroviny na 4 ks á 800 g.

Dort Prezident

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Čokoládová dekorace

Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.