Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Dort z bílé čokolády

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Basis Cake
330 g vaječná melanž
330 g máslo
330 g Arabesque Blanc 29
330 g mléko
Krém 1: 150 g Milram šlehačka 35%
420 g Arabesque Blanc 29
Krém 2: 200 g Milram šlehačka 35%
400 g Arabesque Lait 34

Příprava

Korpus: Čokoládu rozpustíme, mléko ohřejeme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 minut. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 60 min.

Krém 2: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.

Kompletace: Boky vychladlého korpusu zatřeme mléčnou ganáží. Horní část dortu zatřeme bílou ganáží, mléčnou ganáží dodekorujeme.

Suroviny na 3 ks á 1040 g.

Dort z bílé čokolády

Products

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.