Cukrářské receptury
Dvoubarevný čokoládový dort

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 300 g Jung Basis
250 g máslo
250 g voda
100 g vaječná melanž
370 g Arabesque Noir 58
Krém: 300 g Arabesque Blanc 29
300 g smetana zakysaná
210 g Milram šlehačka 35%

Příprava

    Korpus: Čokoládu rozpustíme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 min. Hmotu dávkujeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 90 min.

    Krém: Zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu (obě stejné teploty - cca 30°C) smícháme. Přidáme šlehačku a lehce prošleháme do objemu metlou.

    Kompletace: Krémem slepíme oba korpusy a obmažeme dort. Na povrchu pomocí lžíce nadekorujeme vlny. Dort lehce zasypeme kakaem.

    Suroviny na 1 ks á 1980 g.

Dvoubarevný čokoládový dort