Makový dort s citronem
Makový dort s citronem
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Těsto | 280 | g | Basis Cake |
| 165 | g | Pasterovaná vaječná melanž | |
| 140 | g | olej | |
| 110 | g | Maková náplň vařená | |
| Náplň 1 | 150 | g | Frutafill citronový |
| Náplň 2 | 425 | g | Milram smetana 35% |
| 85 | g | zakysané podmáslí | |
| 45 | g | Zeesan neutral | |
| Dekorace | 40 | g | čerstvý citron |
| 70 | g | Paletta Neutral | |
| 30 | g | voda | |
| mák |
Příprava
Technologický postup (na 1 dort):
Všechny suroviny na těsto mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm. Pečeme při 170-190°C 35-45 min.
Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Podmáslí smícháme se Zeesanem a postupně do něj vmícháváme šlehačku. Palettu s vodou zahřejeme na 80°C, můžeme přidat malé množství žluté barvy.
Seřízneme vrchní část korpusu a rozkrojíme v půlce. Polovinu korpusu vložíme do ráfku, na něj nastříkáme polovinu šlehačkové náplně a přiklopíme druhou částí korpusu. Povrch zatřeme Frutafillem a nastříkáme zbývající šlehačkovou náplň.
Dekorujeme plátky citrónu a zalijeme připravenou
Palettou.