Cukrářské receptury
Máslový čokoládový dort

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 1000 g Jung Basis
400 g vaječná melanž
400 g máslo
400 g mléko
Krém: 900 g Milram šlehačka 35%
300 g Arabesque Noir 58

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3-4 min. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170°C po dobu cca 60 min.

    Krém: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.

    Kompletace: Vychladlý korpus prokrojíme. Ganáž použijeme na promazání korpusu i zatření povrchu dortu. Dekorujeme kakaem.

    Suroviny na 3 ks á 1050 g.

Máslový čokoládový dort