Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Narozeninový dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 690 g Piškot Vista
460 g Vaječná melanž
70 g voda
130 g olej slunečnicový
Náplň 990 g mascarpone
495 g Debic Cream Cheese
265 g cukr krupice
660 g Milram smetana ke šlehání 35%
vanilka, citron

Příprava

Hmota: Všechny suroviny mimo oleje šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Hmotu rozdělíme na 3 díly po 450 g, obarvíme dle potřeby a dávkujeme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme na 170-180 °C cca 35-40 minut (dle navážky a typu pece).

Náplň: Mascarpone, cukr a krémový sýr vyšleháme, poté vmícháme ušlehanou smetanu. Dle chuti můžeme přidat vanilku a citron.

Kompletace: Vychladlé korpusy rozkrájíme, promažeme hotovým krémem (korpusy skládáme tak, aby se barvy střídaly). Hotový dort vychladíme a dekorujeme.

Narozeninový dort