Narozeninový dort
Narozeninový dort
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 690 | g | Piškot Vista |
| 460 | g | Vaječná melanž | |
| 70 | g | voda | |
| 130 | g | olej slunečnicový | |
| Náplň | 990 | g | mascarpone |
| 495 | g | Debic Cream Cheese | |
| 265 | g | cukr krupice | |
| 660 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
| vanilka, citron |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny mimo oleje šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Hmotu rozdělíme na 3 díly po 450 g, obarvíme dle potřeby a dávkujeme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme na 170-180 °C cca 35-40 minut (dle navážky a typu pece).
Náplň: Mascarpone, cukr a krémový sýr vyšleháme, poté vmícháme ušlehanou smetanu. Dle chuti můžeme přidat vanilku a citron.
Kompletace: Vychladlé korpusy rozkrájíme, promažeme hotovým krémem (korpusy skládáme tak, aby se barvy střídaly). Hotový dort vychladíme a dekorujeme.