Cukrářské receptury
Pistachio velvet cake

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 750 g Jung Basis
250 g vaječná melanž
250 g olej
250 g podmáslí zakysané
75 g Compound Pistácie
5 g zelená barva Wilton
Krém: 260 g Vanilmix
530 g voda
1050 g Milram šlehačka 35%
55 g Compound Pistácie
Dekorace: 800 g jahody
60 g pistáciové oříšky
6 g máta

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 4 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 min.

    Krém: Všechny suroviny šleháme metlou na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje.

    Kompletace: Korpus zatřeme krémem, dekorujeme čerstvými jahodami, nasekanými pistáciovými oříšky a lístky máty.

    Suroviny na 4 ks á 1010 g.

Pistachio velvet cake