Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Pistachio velvet cake

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 750 g Basis Cake
250 g vaječná melanž
250 g olej
250 g podmáslí zakysané
75 g Compound Pistácie
5 g zelená barva
Krém: 260 g Vanilmix
530 g voda
1050 g Milram šlehačka 35%
55 g Compound Pistácie
Dekorace: 800 g jahody
60 g pistáciové oříšky
6 g máta

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 4 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 min.

Krém: Všechny suroviny šleháme metlou na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje.

Kompletace: Korpus zatřeme krémem, dekorujeme čerstvými jahodami, nasekanými pistáciovými oříšky a lístky máty.

Suroviny na 4 ks á 1010 g.

Pistachio velvet cake

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.