Cukrářské receptury
Red velvet cake

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 300 g Jung Basis
100 g vaječná melanž
100 g olej
100 g podmáslí zakysané
4 g Compound Irská káva
6 g Arabesque kakao
4 g červená barva Wilton
Krém: 250 g tvaroh
130 g máslo
65 g cukr moučkový

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulaté formy o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 min. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 min.

    Krém: Všechny suroviny šleháme metlou na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje do hladka.

    Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, promažeme náplní a dekorujeme.

    Suroviny na 1 ks á 1000 g.

Red velvet cake