Cukrářské receptury
Tiramisu dort

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 1 275 g Piškot světlý
165 g Vaječná melanž
55 g voda
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Těsto 2 270 g Piškot extra tmavý
190 g Vaječná melanž
40 g voda
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Espresso
Amaretto
Náplň 1 550 g Debic Tiramisu
Náplň 2 295 g Debic Tiramisu
5 g Compound Irská káva
Dekorace Arabesque Kakao práškové

Příprava

    Těsto 1 a 2: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 7 min. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 min.

    Náplň 1: Debic Tiramisu ušleháme do hladké krémové konzistence.

    Náplň 2: Debic Tiramisu s Compoundem ušleháme do hladké krémové konzistence.

    Kompletace: Oba korpusy rozřízneme na třetiny. Na dno ráfku vložíme světlý korpus a zatřeme polovinou Tiramisu náplně. Přiklopíme tmavým korpusem a zakapeme kávou s amarettem. Dort zarovnáme zbylou náplní a na ozdobu použijeme ochucenou Tiramisu náplň. Hotový dort posypeme kakaem.

Tiramisu dort