Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tiramisu dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 1 275 g Piškot světlý
165 g Vaječná melanž
55 g voda
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Těsto 2 270 g Piškot extra tmavý
190 g Vaječná melanž
40 g voda
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Espresso
Amaretto
Náplň 1 550 g Debic Tiramisu
Náplň 2 295 g Debic Tiramisu
5 g Compound Irská káva
Dekorace Arabesque Kakao práškové

Příprava

Těsto 1 a 2: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 7 min. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 min.

Náplň 1: Debic Tiramisu ušleháme do hladké krémové konzistence.

Náplň 2: Debic Tiramisu s Compoundem ušleháme do hladké krémové konzistence.

Kompletace: Oba korpusy rozřízneme na třetiny. Na dno ráfku vložíme světlý korpus a zatřeme polovinou Tiramisu náplně. Přiklopíme tmavým korpusem a zakapeme kávou s amarettem. Dort zarovnáme zbylou náplní a na ozdobu použijeme ochucenou Tiramisu náplň. Hotový dort posypeme kakaem.

Tiramisu dort

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Debic Tiramisu

Hotový UHT základ pro přípravu autentického italského Tiramisu. Tekutá šlehatelná směs s 55% podílem mascarpone je určená pro jednoduchou přípravu krému tradičního italského Tiramisu, ale i jakýchokoliv dalších dezertů s jemným krémem z mascarpone. Jednoduchá příprava, v praktickém 1 l balení.