Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Valentýnský dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 393 g Double Choc Cake
79 g Vaječná melanž
79 g voda
Náplň 55 g Debic máslo tradiční
94 g Debic Cream Cheese
47 g cukr moučkový
3 g citronová šťáva
Dekorace 100 g Roll Decor Potahovací

Příprava

(receptura na 1 dort á 850g)

Korpus:  
Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1. stupeň. Těsto přendáme do silikonové formy, kterou vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a pečeme na 160°C cca 35-40 minut, dle typu pece.

Náplň: Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a citronem, poté po malých dávkách přidáváme Creme Cheese a necháme společně ušlehat do hladkého krému.

Dekorace: Z Roll Decor u si odebereme menší část a obarvíme.

Kompletace: Upečený korpus rozkrojíme, první vrstvu namažeme krémem, přiklopíme druhou vrstvou a necháme v lednici vychladit. Poté rozválíme Roll Decor, potáhneme jím dort a uhladíme. Z obarveného Roll decoru vykrájíme srdíčka a dort ozdobíme.

Valentýnský dort