Valentýnský dort
Valentýnský dort
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Korpus | 393 | g | Double Choc Cake | 
| 79 | g | Vaječná melanž | |
| 79 | g | voda | |
| Náplň | 55 | g | Debic máslo tradiční | 
| 94 | g | Debic Cream Cheese | |
| 47 | g | cukr moučkový | |
| 3 | g | citronová šťáva | |
| Dekorace | 100 | g | Roll Decor Potahovací | 
Příprava
(receptura na 1 dort á 850g)
Korpus:  Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1. stupeň. Těsto přendáme do silikonové formy, kterou vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a pečeme na 160°C cca 35-40 minut, dle typu pece.
Náplň: Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a citronem, poté po malých dávkách přidáváme Creme Cheese a necháme společně ušlehat do hladkého krému.
Dekorace: Z Roll Decor u si odebereme menší část a obarvíme.
Kompletace: Upečený korpus rozkrojíme, první vrstvu namažeme krémem, přiklopíme druhou vrstvou a necháme v lednici vychladit. Poté rozválíme Roll Decor, potáhneme jím dort a uhladíme. Z obarveného Roll decoru vykrájíme srdíčka a dort ozdobíme.