Cukrářské receptury
Vanilkový dort

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 190 g Jung Basis
15 g Vaječná melanž
95 g olej
Náplň 1 75 g Milram 35%
25 g Topcream
75 g voda
75 g Panna Cotta
10 g Zeesan Neutral
Náplň 2 300 g Debic Creme Brulee

Příprava

    Těsto: Všechny suroviny mícháme na 1. stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170°C po dobu 40 minut.

    Náplň 2: V kotlíku vymícháme Topcream s vodou a necháme 10 minut odstát. Přidáme Panna Cottu a vyšleháme do hladké konzistence. Zeesan a šlehačku ušleháme do jogurtové konzistence, přidáme krém z Panna Cotty a Topcreamu a společně vyšleháme.

    Náplň 1: Creme Bruleé ohřejeme na 70°C.

    Kompletace: Korpus prořízneme na dva díly a vložíme na dno ráfku. Spodní korpus potřeme krémem (ponecháme si malou část), přiklopíme druhým korpusem. Ten zatřeme slabou vrstvu krému, aby Creme Bruleé neprotekl, a poté nalijeme částečně vychladlý Creme Bruleé.

Vanilkový dort