Velikonoční dort
Velikonoční dort
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Korpus: | 335 g | Basis Cake |
| 110 g | vaječná melanž | |
| 110 g | olej | |
| 110 g | podmáslí zakysané | |
| barva | ||
| Náplň: | 800 g | Milram šlehačka 35% |
| 160 g | podmáslí zakysané | |
| 80 g | Zeesan neutral |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu rozdělíme na 4 díly, každý obarvíme jinou barvou. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm. Pečeme při 170-180°C po dobu 35-45 min.
Náplň: Šlehačku ušleháme. Zakysané podmáslí smícháme se Zeesanem a zašleháme do smetany. Barevné korpusy náplní promažeme. Dekorujeme podle fantazie a dáme vychladit.
Suroviny na 1 dort.