Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Zebra dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 250 g Biskvit čokoládový
125 g Vaječná melanž
125 g olej
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Náplň 1 120 g Náplňový krém lískoořechový
Náplň 2 570 g Panna Cotta
Náplň 3 430 g Panna Cotta
20 g Compound Irská káva

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 8 min. Hmotu nalijeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170-180°C po dobu 35 min.

Náplň 2: Panna Cottu rozehřejeme při 40°C.

Náplň 3: Panna Cottu rozehřejeme při 40°C a přidáme Compound.

Komletace: Vychladlý korpus rozkrojíme a 1/3 vložíme do obaleného ráfku. Náplňový krém pokojové teploty rozetřeme na korpus. Do odměrek si připravíme obě rozpuštěné Panna Cotty (o teplotě cca 20-30 °C). Do ráfku nalijeme nejprve světlou Panna Cottu a do středu dortu ochucenou Panna Cottu. Obě náplně takto střídavě naléváme na dort (na povrchu se tvoří kruhy). Dort dáme do lednice vychladit.

Zebra dort

Products

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.