Cukrářské receptury
Zebra dort

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 250 g Biskvit čokoládový
125 g Vaječná melanž
125 g olej
(na dort využijeme 1/3 hmoty)
Náplň 1 120 g Náplňový krém lískoořechový
Náplň 2 570 g Panna Cotta
Náplň 3 430 g Panna Cotta
20 g Compound Irská káva

Příprava

    Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 8 min. Hmotu nalijeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170-180°C po dobu 35 min.

    Náplň 2: Panna Cottu rozehřejeme při 40°C.

    Náplň 3: Panna Cottu rozehřejeme při 40°C a přidáme Compound.

    Komletace: Vychladlý korpus rozkrojíme a 1/3 vložíme do obaleného ráfku. Náplňový krém pokojové teploty rozetřeme na korpus. Do odměrek si připravíme obě rozpuštěné Panna Cotty (o teplotě cca 20-30 °C). Do ráfku nalijeme nejprve světlou Panna Cottu a do středu dortu ochucenou Panna Cottu. Obě náplně takto střídavě naléváme na dort (na povrchu se tvoří kruhy). Dort dáme do lednice vychladit.

Zebra dort