Zimní dort
Zimní dort
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 580 | g | Piškot Vista |
| 380 | g | Vaječná melanž | |
| 90 | g | voda | |
| 110 | g | olej slunečnicový | |
| 35 | g | Arabesque kakao práškové | |
| Náplň 1 | 770 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
| 230 | g | Bolero instant | |
| Náplň 2 | 500 | g | Frutafill višňový |
| 100 | g | Griotka | |
| Náplň 3 | 420 | g | Debic máslo tradiční |
| 150 | g | Vaječný bílek | |
| 190 | g | cukr krupice |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 min. na 3RS. Na poslední 2 min. snížíme rychlost a přidáme olej. Dávkujeme do forem o průměru 22 cm. Pečeme na 165°C -175°C cca 35-40 min. (dle navážky a typu pece).
Náplň 1: Suroviny navážíme dohromady a vyšleháme do tuhé konzistence.
Náplň 3: Máslo pokojové teploty dáme šlehat do pěny cca 20min. Mezitím si nahřejeme bílky s cukrem (nešleháme) na cca 75°C, poté vyšleháme. Vychladlý sníh vmícháme do našlehaného másla.
Kompletace: Vychladlé dortové korpusy 2x prokrojíme. Protíráme náplní č.1 v kombinaci s náplní č.2. Dort důkladně několikrát obmažeme náplní 3 a dozdobíme.