Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Adventní cheesecake s anýzem a skořicí

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 150 g Mamas Pie
40 g Debic máslo tradiční
10 g voda
2 g skořice
2 g badyán
50 g Debic máslo tradiční
Náplň 600 g Debic Cream Cheese
120 g cukr moučkový
110 g Vaječná melanž
110 g Milram šlehačka 35%
30 g cukr krupice
20 g Vaječný žloutek
20 g škrob kukuřičný
1/4 limetky (šťáva a kůra)
Dekorace maliny
perníčky
brusinky

Příprava

Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm

Korpus:
 Smícháme dohromady Mamas Pie, koření, vodu a 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.
Náplň: Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme šťávu a kůru ze čtvrtky limetky. Zvlášť smícháme cukr krupici s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou a postupně přidáváme vajíčka a žloutky. Nakonec dodáme smetanu a hmotu mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme hotovým krémem.
Pečení v konvektomatu: Naplněné formy pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.
Pečení v etážové peci: Naplněné formy pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.
Dekorace: Dekorujeme perníčky, brusinkami a malinami.

Adventní cheesecake