Adventní cheesecake s anýzem a skořicí
Adventní cheesecake s anýzem a skořicí
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Korpus | 150 | g | Mamas Pie |
| 40 | g | Debic máslo tradiční | |
| 10 | g | voda | |
| 2 | g | skořice | |
| 2 | g | badyán | |
| 50 | g | Debic máslo tradiční | |
| Náplň | 600 | g | Debic Cream Cheese |
| 120 | g | cukr moučkový | |
| 110 | g | Vaječná melanž | |
| 110 | g | Milram šlehačka 35% | |
| 30 | g | cukr krupice | |
| 20 | g | Vaječný žloutek | |
| 20 | g | škrob kukuřičný | |
| 1/4 limetky (šťáva a kůra) | |||
| Dekorace | maliny | ||
| perníčky | |||
| brusinky |
Příprava
Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm
Korpus: Smícháme dohromady Mamas Pie, koření, vodu a 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.
Náplň: Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme šťávu a kůru ze čtvrtky limetky. Zvlášť smícháme cukr krupici s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou a postupně přidáváme vajíčka a žloutky. Nakonec dodáme smetanu a hmotu mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme hotovým krémem.
Pečení v konvektomatu: Naplněné formy pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.
Pečení v etážové peci: Naplněné formy pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.
Dekorace: Dekorujeme perníčky, brusinkami a malinami.