Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Brownies v marcipánu

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 267 g cukr třtinový
164 g Vaječná melanž tekutá
195 g Čokoláda Arabesque NOIR 72
87 g mouka pšeničná hladká T530
195 g Debic máslo tradiční
26 g ořechy vlašské
26 g Čokoláda Arabesque LAIT 34
41 g Arabesque kakao práškové
Náplň 125 g Milram smetana ke šlehání 35%
200 g Čokoláda Arabesque LAIT 34
Dekorace 64 g Maro Marcipán 1:3
6 g Arabesque kakao práškové

Příprava

(receptura na 14ks dezertu)

Hmota
: Cukr s melanží mícháme lyrou na 2RS po dobu 8 min. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a za pomalého chodu stroje přidáváme mouku s kakaem. Bílou a mléčnou čokoládu nasekáme a přidáme do hmoty, kterou rozetřeme do ráfku 30x20 cm. Pečeme na 160°C cca 30 min (dle typu pece).

Náplň: Šlehačku v hrnci ohřejeme do bodu varu a přelijeme čokoládové pecičky, necháme chvíli stát, poté vymícháme v hladkou hmotu

Dekorace: Marcipán rozválíme na cca 3 mm 

Kompletace: Na vychladlé upečené Brownies nalijeme ganáž a necháme v šokeru zmrznout, poté vyndáme, teplým nožem nakrájíme 2-3 cm široké kusy, které obalíme v rozváleném marcipánu. Následně ještě obalíme v kakau. Poté rozkrájíme na požadovanou porci a zdobíme mandlovými zlomky nebo lupínky

Brownies v marcipánu