Brownies v marcipánu
Brownies v marcipánu
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 267 | g | cukr třtinový |
| 164 | g | Vaječná melanž tekutá | |
| 195 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 72 | |
| 87 | g | mouka pšeničná hladká T530 | |
| 195 | g | Debic máslo tradiční | |
| 26 | g | ořechy vlašské | |
| 26 | g | Čokoláda Arabesque LAIT 34 | |
| 41 | g | Arabesque kakao práškové | |
| Náplň | 125 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
| 200 | g | Čokoláda Arabesque LAIT 34 | |
| Dekorace | 64 | g | Maro Marcipán 1:3 |
| 6 | g | Arabesque kakao práškové |
Příprava
(receptura na 14ks dezertu)
Hmota: Cukr s melanží mícháme lyrou na 2RS po dobu 8 min. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a za pomalého chodu stroje přidáváme mouku s kakaem. Bílou a mléčnou čokoládu nasekáme a přidáme do hmoty, kterou rozetřeme do ráfku 30x20 cm. Pečeme na 160°C cca 30 min (dle typu pece).
Náplň: Šlehačku v hrnci ohřejeme do bodu varu a přelijeme čokoládové pecičky, necháme chvíli stát, poté vymícháme v hladkou hmotu
Dekorace: Marcipán rozválíme na cca 3 mm
Kompletace: Na vychladlé upečené Brownies nalijeme ganáž a necháme v šokeru zmrznout, poté vyndáme, teplým nožem nakrájíme 2-3 cm široké kusy, které obalíme v rozváleném marcipánu. Následně ještě obalíme v kakau. Poté rozkrájíme na požadovanou porci a zdobíme mandlovými zlomky nebo lupínky