Cukrářské receptury
Karamelová kostka

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 650 g Biskvit karamelový
325 g Vaječná melanž
325 g Olej
Náplň 1: 720 g MIFI karamelová
Náplň 2: 450 g MIFI karamelová
675 g Debic Duo

Příprava

     

     

    Korpus:   Všechny suroviny mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, dokud těsto není  vymíchané do hladka.      

    Náplň 2: Do části částečně ušlehané šlehačky přidáme MIFI náplň a došleháme do tuhé konzistence. Druhou část šlehačky necháme bílou.

    Kompletace: Na dno ráfku vložíme karamelový korpus. Na korpus rozetřeme karamelovou náplň. Poté stříkáme hladkou trubičkou střídavě karamelovou a světlou šlehačkovou náplň a vše zarovnáme zbytkem karamelové náplně.  Po  zachlazení na povrchu dekorujeme dle vlastní fantazie a krájíme na požadovanou gramáž.

Karamelová  kostka