Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cheesecake nepečený

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 150 g Mamas Pie
40 g Debic máslo tradiční
10 g voda
50 g Debic máslo tradiční
Náplň 280 g Debic Cream Cheese
5 ks plátková želatina
275 g Milram smetany 35%
100 g cukr krupice
limetková kůra

Příprava

Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm

Korpus: Smícháme dohromady Mamas Pie, vodu a 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.

Náplň: Želatinu namočíme v míse se studenou vodou, dokud nezměkne. Změklou želatinu rozmícháme v 80 g ohřáté smetany. Zbylou smetanu vyšleháme do tuha. Cream Cheese a cukr smícháme a pak přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a během míchání také smetanu se želatinou. Nakonec postupně vmícháme šlehačku.

Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme (část můžeme dochutit Compoundem Karamel). Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm. Necháme ztuhnout v lednici. Do ztuhlého korpusu dáme náplň a necháme 4 hodiny ztuhnout. Dozdobíme například čerstvými jahodami.

 

Cheesecake nepečený

Products

Debic Cream Cheese

Všestranný smetanový sýr pro profesionální kuchyni.