Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cheesecake s karamelovou příchutí

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 150 g Mamas Pie
40 g Debic máslo tradiční
10 g voda
50 g Debic máslo tradiční
Náplň 600 g Debic Cream Cheese
120 g cukr moučkový
30 g cukr krupice
20 g škrob kukuřičný
g limetková kůra
110 g Vaječná melanž
25 g Vaječný žloutek
100 g Milram šlehačka 35%
2 g Compound Karamel
Poleva 65 g Mifi Karamel
30 g smetana zakysaná

Příprava

Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm

Korpus: Smícháme dohromady Mamas Pie, vodu a 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.

Náplň: Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme limetku. Zvlášť smícháme cukr krupice s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou do hladké konzistence, poté postupně přidáváme melanž a žloutky, na konec vmícháme smetanu. Hmotu mícháme dokud nevznikne hladký krém. Z hotového krému odebereme
100 g a ochutíme karamelovým compoudem.

Poleva: Mifi Karamel smícháme se zakysanou smetanou.

Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme (část můžeme dochutit Compoundem Karamel). Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Do obalené formy nalijeme hotový krém
a ochucený krém (částečným promícháním obou vytvoříme efekt mramorování). Po upečení a vychlazení pomažeme polevou z Mifi. Můžeme dozdobit pralinkami.

Pečení v konvektomatu: Naplněnou formu pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.

Pečení v horkovzdušné peci: Naplněnou formu vložíme do horké vodní lázně, pečeme na 120-130°C přibližně 100 min. a pak 15 min. na 150°C.

Pečení v etážové peci: Naplněnou formu pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.

Cheesecake s karamelovou příchutí

Products

Debic Cream Cheese

Všestranný smetanový sýr pro profesionální kuchyni.