Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový cheesecake

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 130 g Mamas Pie
35 g Debic máslo tradiční 10 kg
10 g voda
55 g Debic máslo tradiční 10 kg
Náplň 1 500 g Debic Cream Cheese
110 g cukr moučkový
300 g Milram smetana ke šlehání 35%
300 g Čokoláda Arabesque NOIR 72
15 g Arabesque kakao práškové
5 g černé kakao
Náplň 2 65 g Milram smetana ke šlehání 35%
15 g Zeesan malina
15 g voda

Příprava

Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm

Hmota:
Všechny suroviny mícháme dohromady, dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a upečeme na 180°C cca 12-15min.     

Upečené těsto rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20cm. Necháme ztuhnout v lednici. 

Náplň 1: Cream Cheese s cukrem a kakaem mícháme do hladké konzistence. Do směsi zamícháme rozpuštěnou čokoládu a poté vmícháme do pevna ušlehanou šlehačku. Nalijeme na sušenkový základ a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.

Náplň 2: Zeesan rozmícháme ve vodě a přidáme do takřka vyšlehané šlehačky. Došleháme. 

Kompletace: Vrchní část Cheesecaku zdobíme špičkou s Náplní 2 a srdíčky vykrojenými z obarveného marcipánu. 

Čokoládový cheesecake