Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Korpus | 130 | g | Mamas Pie |
| 35 | g | Debic máslo tradiční 10 kg | |
| 10 | g | voda | |
| 55 | g | Debic máslo tradiční 10 kg | |
| Náplň 1 | 500 | g | Debic Cream Cheese |
| 110 | g | cukr moučkový | |
| 300 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
| 300 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 72 | |
| 15 | g | Arabesque kakao práškové | |
| 5 | g | černé kakao | |
| Náplň 2 | 65 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
| 15 | g | Zeesan malina | |
| 15 | g | voda |
Příprava
Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm
Hmota: Všechny suroviny mícháme dohromady, dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a upečeme na 180°C cca 12-15min.
Upečené těsto rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20cm. Necháme ztuhnout v lednici.
Náplň 1: Cream Cheese s cukrem a kakaem mícháme do hladké konzistence. Do směsi zamícháme rozpuštěnou čokoládu a poté vmícháme do pevna ušlehanou šlehačku. Nalijeme na sušenkový základ a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.
Náplň 2: Zeesan rozmícháme ve vodě a přidáme do takřka vyšlehané šlehačky. Došleháme.
Kompletace: Vrchní část Cheesecaku zdobíme špičkou s Náplní 2 a srdíčky vykrojenými z obarveného marcipánu.