Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Duo koláč s povidly

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 1: 360 g Basis Cake
210 g vaječná melanž
180 g olej
Těsto 2: 315 g Basis Cake
185 g vaječná melanž
160 g olej
30 g kakao
60 g voda
Náplň: 600 g Švestková povidla
Drobenka světlá: 20 g máslo
40 g cukr
60 g pšeničná mouka hrubá
Drobenka tmavá: 20 g máslo
40 g cukr
60 g pšeničná mouka hrubá
5 g kakao

Příprava

Těsto 1: Všechny suroviny mícháme na 2. rychlostní stupeň po dobu 3 minut.

Těsto 2: Vodu a kakao smícháme a přidáme k ostatním surovinám. Vše mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň po dobu 3 minut.

Kompletace: Tmavou hmotu nalijeme do ráfku 60x20 cm a arovnoměrně rozetřeme. Na tmavou hmotu nalijeme světlou hmotu a povrch uhladíme. Švestková povidla stříkáme kolmo na povrch hmoty a střídavě zasypeme světlou a tmavou drobenkou. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 min.

Duo koláč s povidly

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.