Cukrářské receptury
Kakaový koláč s višněmi

Receptura

Množství Surovina
Těsto 1250 g Jung Basis
730 g Pasterovaná vaječná melanž
630 g olej
130 g Arabesque kakao práškové
260 g voda
Náplň 1000 g Frutafill višňový
Dekorace 100 g Scaldis White

Příprava

    Míchání: Kakao smícháme s vodou a přidáme zbylé suroviny
    na těsto. Vše mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut.
    Dávkování: Hmotu dávkujeme do forem. Frutafill stříkáme kolmo na povrch hmoty.
    Teplota pečení: 170 - 180 °C
    Doba pečení: 35 - 40 min. (dle typu pece)
    Dekorování: Bílou polevu rozehřejeme na vodní lázni, následně stříkáme na vychladlý korpus.

více

Na 10 formiček s koláčem o rozměru 170 x 35x 110 mm.

Kakaový koláč s višněmi