Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Kakaový koláč s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 1250 g Basis Cake
730 g Pasterovaná vaječná melanž
630 g olej
130 g Arabesque kakao práškové
260 g voda
Náplň 1000 g Frutafill višňový
Dekorace 100 g Scaldis White

Příprava

Míchání: Kakao smícháme s vodou a přidáme zbylé suroviny
na těsto. Vše mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut.
Dávkování: Hmotu dávkujeme do forem. Frutafill stříkáme kolmo na povrch hmoty.
Teplota pečení: 170 - 180 °C
Doba pečení: 35 - 40 min. (dle typu pece)
Dekorování: Bílou polevu rozehřejeme na vodní lázni, následně stříkáme na vychladlý korpus.

Více informací

Na 10 formiček s koláčem o rozměru 170 x 35x 110 mm.

Kakaový koláč s višněmi