Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Křehký koláč s tvarohem a povidly

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 1000 g Mamas pie
280 g Debic máslo tradiční
80 g voda
Náplň 1 100 g Tvarohová náplň Standard
Náplň 2 100 g Švestková povidla slazená
Dekorace Tvarohová náplň Standard

Příprava

Korpus: Směs a studené máslo nakrájené na menší kostky mícháme hákem do konzistence drobenky, poté přidáme vodu a mícháme do hladké hmoty. Těsto necháme v lednici uležet. Odpočinuté těsto rozválíme na 4 mm, vykrojíme cca o 3 cm vetší průměr než má forma na pečení, těsto vložíme do formy a upravíme. Ze zbylého těsta vykrájíme listy.
Kompletace: Do korpusu rozetřeme tvarohovou náplň, uhladíme, přidáme povidla uhladíme, dozdobíme vykrájeným těstem. Potřeme žloutkem.
Pečeme cca 30-35 minut na 160 °C.

Křehký koláč s tvarohem a povidly

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.