Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mřížkový koláč s borůvkami

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 400 g Mamas pie
110 g Debic máslo tradiční
30 g voda
Náplň 300 g Frugella Borůvka
Dekorace 35 g Paletta Neutral
20 g voda

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou na pomalý chod, dokud nevznikne stejnorodé těsto. 2/3 těsta rozválíme na plát cca 3-4 mm silný. Vymazanou nebo vystříkanou formu o průměru 23cm vyplníme těstem a na pár místech propícháme vidličkou.

Náplň: Frugellu rovnoměrně rozetřeme.

Komletace: Zbylé těsto rozválíme na plát cca 3-4 mm silný a vykrojíme pomocí mřížkové formy a zaklopíme jím koláč. Pečeme na 170°C cca 30-35 min. Po upečení dekorujeme Palettou Neutral rozředěnou s vodou.

Mřížkový koláč s borůvkami