Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Rozinkové řezy

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 500 g Piškot světlý
300 g Vaječná melanž P
100 g Voda
40 g Olej
Náplň 1: 100 g ON Linecká cukrářská
Náplň 2: 200 g Frutafill rozinkový
200 g Zeesan Neutral
250 g Voda
1000 g Rosette
100 g Voda
Dekorace: 200 g Poleva extra tmavá

Příprava

Těsto: Všechny suroviny kromě oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Z hmoty natřeme 2 pláty. Pečeme 25-35 min. při 180-220°C.

Náplň 2: Do ušlehaného rostlinného krému Rosette zamícháme Zeesan smíchaný s vodou. Oddělíme 300 g náplně a do zbylého krému vmícháme Frutafill.

Kompletace: Spodní plát potřeme ovocnounáplní a rozinkovým krémem. Přiklopíme druhým plátem. Rozetřeme krém se Zeesanem a necháme zchladnout. Nakonec přestříkáme polevou.

 

Products

Cukrářské

Náplně s vysokým obsahem ušlechtilého ovoce, hladké nebo s kusovým ovocem, tužší, ale dobře roztíratelné. Vhodné k promazávání cukrářských výrobků a do knedlíků.

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.