Rozinkové řezy
Rozinkové řezy
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto: | 500 g | Piškot světlý |
| 300 g | Vaječná melanž P | |
| 100 g | Voda | |
| 40 g | Olej | |
| Náplň 1: | 100 g | ON Linecká cukrářská |
| Náplň 2: | 200 g | Frutafill rozinkový |
| 200 g | Zeesan Neutral | |
| 250 g | Voda | |
| 1000 g | Rosette | |
| 100 g | Voda | |
| Dekorace: | 200 g | Poleva extra tmavá |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny kromě oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Z hmoty natřeme 2 pláty. Pečeme 25-35 min. při 180-220°C.
Náplň 2: Do ušlehaného rostlinného krému Rosette zamícháme Zeesan smíchaný s vodou. Oddělíme 300 g náplně a do zbylého krému vmícháme Frutafill.
Kompletace: Spodní plát potřeme ovocnounáplní a rozinkovým krémem. Přiklopíme druhým plátem. Rozetřeme krém se Zeesanem a necháme zchladnout. Nakonec přestříkáme polevou.
Products
Cukrářské
Náplně s vysokým obsahem ušlechtilého ovoce, hladké nebo s kusovým ovocem, tužší, ale dobře roztíratelné. Vhodné k promazávání cukrářských výrobků a do knedlíků.
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.