Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Špaldový koláč s mandlemi

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 2000 g Biskvit špaldový s ořechy
1000 g Vaječná melanž
1000 g Olej
Dekorace: 400 g Karmix
600 g Mandle (plátky)

Příprava

Všechny suroviny na těsto jemně mícháme lyrou 5 min. Hmotu dávkujeme do aluminiových forem. Karmix smícháme s mandlemi a nasypeme na koláč. Pečeme 50-55 min. při 150°C.

Špaldový koláč s mandlemi

Products

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.

Karmix

Suchá směs pro výrobu florentýnek. Směs se smíchá s libovolnými semínky nebo ořechy a peče ve formičkách, nebo se nechává zapéct na povrchu koláče.