Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tvarohový mls

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 500 g Piškot světlý
300 g Vaječná melanž
100 g Voda
Náplň 1: 500 g QimiQ
100 g Cukr moučka
250 g Tvaroh měkký
250 g Šlehačka
Náplň 2: 150 g QimiQ
100 g Cukr moučka
250 g Tvaroh měkký
300 g Ovoce
250 g Šlehačka
Dekorace: 200 g Paletta Neutral

Příprava

Korpus: Všechny suroviny dáme do kotle a šleháme na 3. rychlostní stupeň 8 min. Natřeme plát o velikosti 60x40 cm. Pečeme jako klasické pláty.

Náplň 1 a Náplň 2: QimiQ vymícháme do hladka, poté najednou zamícháme tvaroh a cukr. Nakonec jemně zamícháme ušlehanou šlehačku (a ovoce).

Kompletace: Upečený korpus rozkrojíme na dva pláty o velikosti 20x60 cm. Polovinu plátu vložíme do formy s vyndavacím čelem. Naneseme náplň s ovocem, přiklopíme druhou polovinou plátu. Potřeme vrchní náplní, uhladíme a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí přelijeme Palettou Neutral obarvenou podle použitého ovoce.