Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Banánek čokoláda a banán

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 115 g Brand 100
173 g voda
5 g Arabesque kakao práškové
10 g voda
Náplň 1 100 g Milram smetana ke šlehání 35%
20 g Zeesan čokoládový
30 g voda
Náplň 2 70 g Milram smetana ke šlehání 35%
10 g Zeesan banán
20 g voda
Poleva 70 g Čokoláda Arabesque NOIR 72
60 g Milram smetana ke šlehání 35%

Příprava

Technologický postup:

Suroviny (na 10 banánků)

Hmota: Z kakaa a části vody vymícháme pastu. Brand s vodou mícháme na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3 min. Přidáme pastu a mícháme na 2. rychlostní stupeň po dobu 7 min. Hmotu stříkáme na plech do tvaru banánku a pečeme při 190-210°C po dobu 25-35 min.

Náplň 1 a 2: Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan rozmícháme s vodou a vmícháme do šlehačky.

Poleva: Převařenou smetanu přelijeme přes čokoládu a vymícháme do hladké konzistence.

Kompletace: Vychlazené banány podélně rozřízneme. Vrchní částí poléváme čokoládou. Spodní část střídavě hladkou špičkou stříkáme světlou a tmavou náplň a přiklopíme.

Banánek čokoláda a banán

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.