Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelový větrník

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 400 g Brand 100
600 g voda
Pudinková náplň 50 g Pudingpor
395 g mléko plnotučné
300 g Milram 35%
55 g cukr krystal
Karamelová náplň 740 g Milram 35%
60 g Compound Karamel
Poleva 485 g Fondán bílý
15 g Compound Karamel

Příprava

(Suroviny na 10 zákusků)

Korpus:
Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. a následně 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hmotu stříkáme na plech a pečeme na
190-220°C (dle typu pece).
Pudinková náplň: Z mléka, cukru a Pudingporu uvaříme pudink. Do vychladlé hmoty vmícháme ušlehanou smetanu.
Karamelová náplň: Ušlehanou smetanu dochutíme Compoundem.
Poleva: Fondán rozehřejeme ve vodní lázni (36°C) a mírně naředíme vodou dle potřeby. Dobarvíme Compoundem.
Kompletace: Upečené větrníky prokrojíme, na spodní část nastříkáme pudinkovou náplň, poté karamelovou náplň. Horní část korpusu namáčíme do rozehřátého fondánu a přiklopíme na výrobek.

Karamelový větrník