Karamelový větrník
Karamelový větrník
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Korpus | 400 | g | Brand 100 |
| 600 | g | voda | |
| Pudinková náplň | 50 | g | Pudingpor |
| 395 | g | mléko plnotučné | |
| 300 | g | Milram 35% | |
| 55 | g | cukr krystal | |
| Karamelová náplň | 740 | g | Milram 35% |
| 60 | g | Compound Karamel | |
| Poleva | 485 | g | Fondán bílý |
| 15 | g | Compound Karamel |
Příprava
(Suroviny na 10 zákusků)
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. a následně 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hmotu stříkáme na plech a pečeme na
190-220°C (dle typu pece).
Pudinková náplň: Z mléka, cukru a Pudingporu uvaříme pudink. Do vychladlé hmoty vmícháme ušlehanou smetanu.
Karamelová náplň: Ušlehanou smetanu dochutíme Compoundem.
Poleva: Fondán rozehřejeme ve vodní lázni (36°C) a mírně naředíme vodou dle potřeby. Dobarvíme Compoundem.
Kompletace: Upečené větrníky prokrojíme, na spodní část nastříkáme pudinkovou náplň, poté karamelovou náplň. Horní část korpusu namáčíme do rozehřátého fondánu a přiklopíme na výrobek.