Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Makový větrník

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 360 g Brand 100
540 g voda
100 g Maková náplň vařená Trendy
Smetanová náplň 125 g Topcream
375 g voda
300 g Milram 35%
Povidlová náplň 500 g Milram 35%
2500 g Švestková povidla Premium s jablky
50 g tuzemák
Poleva 600 g Scaldis White

Příprava

(Suroviny na 10 zákusků)

Korpus:
Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 4 min. a poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň.Nastříkáme požadované tvary a pečeme při 180°C po dobu 35-45 min. (dle typu pece).
Smetanová náplň: Topcream smícháme s vodou a necháme odstát. Odstátý krém vyšleháme se smetanou.
Povidlová náplň: Švestová povidla rozmícháme s tuzemákem a přidáme do ušlehané smetany.
Poleva: Scaldis White rozpustíme. Kompletace: Vychladlé větrníky rozkrojíme a plníme nejprve smetanovou náplní a poté povidlovou. Horní část větrníku polijeme Scaldisem a přiklopíme na výrobek.

Makový větrník

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.