Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Věnec - dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 160 g Brand 100
240 g voda
10 g Vaječná melanž tekutá
15 g mandle loupané plátky
5 g cukr moučkový
10 g ořechy lískové
Náplň 1 83 g Milram smetana ke šlehání 35%
17 g MIFI karamelová
Náplň 2 345 g Milram smetana ke šlehání 35%
70 g Zeesan lískový ořech
86 g voda

Příprava

Korpus: Směs s vodou mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje 3 minuty, poté na 2. stupeň po dobu 7 minut. Na pečící papír obkreslíme ráfek o průměru 24 cm, dva vedle sebe. Papír otočíme. Na první vyznačený kruh nastříkáme řezanou špičkou z hmoty 1 kolo. Na druhý kruh hmotu stříkáme z vnitřní a vnější strany kruhu těsně vedle sebe a na ně ještě jednu vrstvu, aby vznikla pyramida. Potřeme melanží, posypeme ořechy, mandlemi a cukrem. Oba kruhy pečeme při 190°C menší kruh po dobu 30-35 min., větší po dobu 45-50 min.

Náplň 1: Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Přidáme MIFI karamelovou a promícháme.

Náplň 2: Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan rozmícháme s vodou a vmícháme do šlehačky.

Kompletace: Oba pečené věnce podélně rozkrojíme. Malý věnec naplníme náplní 1. Na spodní část velkého věnce nastříkáme náplň 2, vložíme malý věnec, vtlačíme ho do náplně, nastříkáme zbylou část náplně 2 (podle obrázku) a přiklopíme horní částí korpusu.

Věnec

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.