Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Višňové koule

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: (100 ks) 1.000 g Jello Total
1.500 g Voda (60°C)
Náplň: 500 g Zeesan Jogurt
200 g Višňový gel
1.000 g Voda
1.000 g Šlehačka
Dekorace: 700 g Paletta Neutral
300 g Voda
500 g Šlehačka
100 ks Višně

Příprava

Těsto: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a pak přidáme směs Jello Total. Mícháme lyrou 3 min. na 1. rychlostní stupeň stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Z hmoty hladkou trubičkou stříkáme na plech pusinky o velikosti dětského piškotu, cca. 25 g. Pečeme při 190°C 10-15 min.

Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/4 vyšlehané šlehačky a metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou a višňovým gelem (vymícháváme jemně stěrkou).

Kopletace: Po upečení plníme odpalovanou hmotu jogurtovo-višňovou náplní a potáhneme obarvenou Palettou Neutral (Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max. 80°C a poté obarvíme na červeno). Po zatuhnutí ozdobíme šlehačkou a višní se stopkou.

Višňové koule

Products

Ovocné gely

Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Jello Total

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty bez použití vajec, snadná příprava, velký objem a trvanlivost hotových korpusů.