

Višňový věnec
Višňový věnec
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 145 | g | Mamas Pie |
40 | g | Debic máslo tradiční | |
10 | g | voda | |
Náplň 1 | 30 | g | Arabesque Blanc 29 |
Náplň 2 | 150 | g | Fruitful Višeň |
3 | g | želatina plátková | |
Náplň 3 | 15 | g | Topcream |
45 | g | voda | |
60 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
2 | g | vanilková pasta | |
Dekorace 1 | 100 | g | Fruitful Višeň |
2 | g | želatina plátková | |
Dekorace 2 | 50 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
g | cukr moučkový |
Příprava
Hmota: Směs se studeným máslem mícháme hákem do konzistence drobenky, přidáme vodu a spojíme v hladké těsto. Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm, vykrojíme kruh o průměru 20 cm, uprostřed kruhu vykrojíme otvor o průměru 8 cm a vložíme do formy na tartaletky vymazané odlučovačem. Z plátu vykrojíme proužek o rozměru cca 1,5 cm a přitlačíme k okraji tartaletkové formy, tím vytvoříme okraj, který seřízneme podle formy. Poté obalíme malou formu na tartaletky užším proužkem těsta a přitlačíme a vložíme do připraveného vykrojeného otvoru. Pečeme při 180 stupních přibližně 12 minut. Po vychladnutí vytlačíme z formy.
Náplň 1: Višně posekáme, v mikrovlnné troubě lehce ohřejeme a přidáme namočenou vyždímanou želatinu, promícháme.
Náplň 2: Topcream smícháme s vodou a pastou a necháme deset minut odstát, poté přidáme smetanu a ušleháme.
Dekorace 1: Višně posekáme, v mikrovlnné troubě lehce ohřejeme a přidáme namočenou vyždímanou želatinu, promícháme a naplníme do silikonových forem a vložíme do šokeru.
Dekorace 2: Smetanu s cukrem ušleháme do pevné konzistence.
Kompletace: Upečený vychladlý korpus, natřeme rozpuštěnou čokoládou (necháme ztuhnout), poté dáme vrstvu višní, uhladíme. Dále dáme vanilkový krém a opět uhladíme. Dekorujeme višněmi ze silikonové formy a ušlehanou smetanou s cukrem.
