Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Višňový věnec

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 145 g Mamas Pie
40 g Debic máslo tradiční
10 g voda
Náplň 1 30 g Arabesque Blanc 29
Náplň 2 150 g Fruitful Višeň
3 g želatina plátková
Náplň 3 15 g Topcream
45 g voda
60 g Milram smetana ke šlehání 35%
2 g vanilková pasta
Dekorace 1 100 g Fruitful Višeň
2 g želatina plátková
Dekorace 2 50 g Milram smetana ke šlehání 35%
g cukr moučkový

Příprava

Hmota: Směs se studeným máslem mícháme hákem do konzistence drobenky, přidáme vodu a spojíme v hladké těsto. Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm, vykrojíme kruh o průměru 20 cm, uprostřed kruhu vykrojíme otvor o průměru 8 cm a vložíme do formy na tartaletky vymazané odlučovačem. Z plátu vykrojíme proužek o rozměru cca 1,5 cm a přitlačíme k okraji tartaletkové formy, tím vytvoříme okraj, který seřízneme podle formy. Poté obalíme malou formu na tartaletky užším proužkem těsta a přitlačíme a vložíme do připraveného vykrojeného otvoru. Pečeme při 180 stupních přibližně 12 minut. Po vychladnutí vytlačíme z formy.

Náplň 1: Višně posekáme, v mikrovlnné troubě lehce ohřejeme a přidáme namočenou vyždímanou želatinu, promícháme. 

Náplň 2: Topcream smícháme s vodou a pastou a necháme deset minut odstát, poté přidáme smetanu a ušleháme. 

Dekorace 1:  Višně posekáme, v mikrovlnné troubě lehce ohřejeme a přidáme namočenou vyždímanou želatinu, promícháme a naplníme do silikonových forem a vložíme do šokeru

Dekorace 2: Smetanu s cukrem ušleháme do pevné konzistence.

Kompletace: Upečený vychladlý korpus, natřeme rozpuštěnou čokoládou (necháme ztuhnout), poté dáme vrstvu višní, uhladíme. Dále dáme vanilkový krém a opět uhladíme. Dekorujeme višněmi ze silikonové formy a ušlehanou smetanou s cukrem. 

Višňový věnec