Pekařské receptury
Bletrovaný loupák

Receptura

Množství Jednotka Surovina
100 % pšeničná mouka spec.
7 % droždí
5 % olej
2 % cukr
2 % Lactorex
1,5 % sůl
50 % voda

Příprava

    Míchání: 6 min. pomalu + 4 min. rychle

    Teplota těsta: do 25°C

    Navážka těsta: 70 g těsto, 5 g dekorace

    Čas odpočinku těsta: 20 + 20 min. v kloncích

    Tvarování a dekorování: Připravené těsto zasypeme zmrzlým nastrouhaným margarínem. Použijeme margarín tažný 25% na těsto. Rychle a krátce zapracujeme. Potom zpracováváme přes rohlikovací stroj.

    Čas kynutí těsta: 45 - 60 minut

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

    III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Bletrovaný loupák