Pekařské receptury Pekařské receptury

Caletka

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
50 % škvarky
5 % mák
5 % sádlo
5 % droždí
2 % sůl
2 % Lactorex
42 % voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu + 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 100 g

Čas odpočinku: 20 min.

Tvarování a dekorování: Škvarky do těsta přidáváme až na konci hnětení. Tvarujeme do tvaru bochánku, necháme nakynout a 2x řízneme.

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-3 min.

Caletka

Products

Lactorex

Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.