Pekařské receptury Pekařské receptury

Chiabatta

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
50 % Mr. Korn Chia
5 % Roggenstabil
2 % droždí
2 % sůl
2 % Lactorex
35 % voda studená

Příprava

Míchání: 10 min. pomalu, 2 min. rychle. 60% recepturní dávky vody nalít do těsta hned, zbytek pomalu přilévat.

Teplota těsta: 27-29°C

Čas odpočinku těsta: 90 min.

Hmotnost navážky: 100 g

Tvarování, dekorování: Těstový kus o hmotnosti 2 kg vložíme do olejem potřemé cukrářské přepravky a necháme zrát. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a nakrájíme na stejné kusy. Povrch pomoučíme polohrubou moukou a osadíme na plech.

Čas kynutí těsta: 20 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 9 min.

II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 9 min.

Chiabatta

Products

Mr. Korn Chia

Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.

Mr. Korn Chia

Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.