Ciabatta (Mr. Korn Natura)
Ciabatta (Mr. Korn Natura)
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 100 % | Pšeničná mouka spec. |
| 50 % | Mr. Korn Natura |
| 5 % | Stabilizátor chleba CL |
| 3 % | Droždí |
| 2 % | Olej |
| 1,5 % | Lactorex |
| 0,5 % | Sůl |
| 80 % | Voda (studená, nejprve přidáváme 60 % množství, postupně i zbytek) |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 10 min. rychle
Teplota těsta. 29°C
Hmotnost navážky: 100 g
Čas odpočinku těsta: 90-120 min.
Tvarování a dekorování: Těstový kus o hmotnosti 2 kg vložíme do olejem potřené cukrářské přepravky a necháme zrát. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a nakrájíme na stejné kusy. Povrch pomoučíme polohrubou moukou a osadíme na plech.
Čas kynutí těsta: 30 min. v prostředí pekárny
Doba a teplota pečení:
I. 220°C, s párou, zavřený tah, 1,5 min.
II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 8,5 min.
III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 10 min.
Products
Mr. Korn Natura
Cereální obilná zápara obsahující celá vařená zrna pšenice, žita a vybraných olejnin, sůl a kvas. Vhodná pro výrobu pečiva i chleba.
Protea
Prostředek zlepšující vlastnosti mouk. Posiluje lepek a stabilizuje tak těsta obsahující pšeničnou mouku. Má široké použití (chléb, běžné i jemné pečivo). Zvětšuje objem, vaznost vody a prodlužuje trvanlivost.
Mr. Korn Natura
Cereální obilná zápara obsahující celá vařená zrna pšenice, žita a vybraných olejnin, sůl a kvas. Vhodná zejména na formové výrobky.