Pekařské receptury Pekařské receptury

Ebony francouzská bageta

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
90 % pšeničná mouka spec.
10 % žitná mouka chlebová
60 % Silkgrain Ebony
4 % olej
4 % Non-E Stabilizátor chleba
3 % droždí
2,2 % sůl
0,5 % Lactorex
47 % voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 16°C

Navážka těsta: 300 g

Tvarování a dekorování: Do tvaru bagety, do plátna řezem dolu.

Čas kynutí těsta: 15h při teplotě 4°C

Doba a teplota pečení:

I. 280°C, s mírnou párou, zavřený tah, 7 min.

II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 11 min.

Ebony francouzská bageta

Products

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Lactorex

Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.