Pekařské receptury Pekařské receptury

Hot dog žemle

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
8% olej slunečnicový
6% cukr krystal
3,5% droždí čerstvé
1,8% sůl jedlá
1% Silky CL
10% Podmáslový ferment
45% voda
Dekorace 100% Vaječná melanž

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 6 min. rychle                        

Teplota těsta:  26 °C                          

Čas odpočinku těsta:   10 min.                          

Tvarování a dekorování: Tvarujeme do tvary bagetky po 8 na plech vedle sebe aby se dotkly při pečení  pečením mašlujeme.

Čas kynutí těsta:  50 min.               

Doba a teplota pečení:  I.  210°C, bez páry, zavřený tah, 13 minut    

Hot dog žemle