Pekařské receptury
Rustikální dlouhozrající bageta

Receptura

Množství Surovina
Těsto 100% Mouka pšeničná hladká
5% Amore L Soft Wheat
4% Non-E Stabilizátor chleba
2% Droždí čerstvé FERM
2% Olej olivový
1,5% Sůl jedlá
0,5% Lactorex originál
45% Ledová tříšť
30% Voda

Příprava

    Míchání: 6 min.pomalu a 7+7 min. rychle

    Teplota těsta (°C): 20-23

    Čas odpočinku těsta: 15 h

    Tvarování a dekorování:

    Těsto o hmotnosti 4 kg vložíme do olejem potřené cukrářské přepravky a necháme zrát 10 minut. Poté těsto přeložíme a tento proces opakujeme 3x. Poté těsto dáme na 15 hodin do lednice s nastavenou teplotou 5 °C. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a rozkrájíme pomocí rádýlka, nebo tvarovacího nože na stejné kusy. Povrch pomoučíme žitnou moukou a osadíme na osazovač. Takto připravené bagety ještě kartou řádně šikmo narazíme tak, aby šly po upečení odlamovat.

Rustikální dlouhozrající bageta