Pekařské receptury
Celozrnný špičák

Receptura

Množství Surovina
Těsto 80 CeresPro
20 žitná mouka chlebová
12 Amore L Staročeský kvas
3,5 droždí
2,1 sůl
1,5 Non-E Stabilizátor chleba
Dekorace 100 CeresPro

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu+ 6 min. rychle

    Teplota těsta: 28°C

    Navážka těsta: 230 g těsto, 8 g dekorace.

    Čas odpočinku těsta: 15 min.

    Tvarování a dekorování: Do tvaru večky,dekorujeme směsí CeresPro.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

    III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Celozrnný špičák