Pekařské receptury
Celozrnný chléb s chia semínky

Receptura

Množství Výrobek
85 % CeresPro
15 % žitná mouka chlebová
50 % Mr. Korn Chia
5 % Amore L Staročeský kvas
2,5 % droždí
2,2 % sůl
1 % Jung Roggenstabil
48 % voda

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

    Teplota těsta: 28°C

    Čas odpočinku těsta: 15 min.

    Hmotnost navážky: 900 g

    Tvarování a dekorování: Do tvaru štoly, kynout v kulaté ošatce. Chléb při sázení z ošatky vyhodit.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 38 min.

Celozrnný chléb s chia semínky