Pekařské receptury
Bio záparový žitný chléb

Receptura

Množství Výrobek
70% Bio žitná mouka chlebová T-930
30% Bio pšeničná mouka speciál T-660
3% BIO Stabilizátor chleba
40% BIO Silkgrain Rye
3% droždí čerstvé
2.1% sůl jedlá
60% voda

Příprava

Technologický postup

Míchání: 5 min. pomalu+ 3 min. rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 20
Tvarování a dekorování: do tvaru kulatého chleba nebo veky, možné dekorovat žitnou moukou, posypy apod.
Čas kynutí těsta (min): 20/20/20
Doba a teplota pečení:
I. 250 °C, s párou, zavřený tah, 2 minuty
II. 230 °C, bez páry, otevřený tah, 5 minut
III. 200 °C, bez páry, otevřený tah, 28 minut

Bio záparový žitný chléb