Pekařské receptury Pekařské receptury

Konzumní chléb - Maximo Fresh

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 60% mouka pšeničná chlebová
40% mouka žitná chlebová
20% Amore L Staročeský kvas
2,2% sůl jedlá
2,2% Droždí čerstvé
1% Maximo Fresh
0,3% kmín
75% voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Hmotnost navážky: 1200 g
Tvarování a dekorování: Do kulatého tvaru, nebo veky.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 15 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

Konzumní chléb - Maximo Fresh

Products

Maximo Fresh

Stabilizátor pro všechny druhy balených i nebalených chlebů s prodlouženou trvanlivostí! Výrazně prodlužuje vláčnost a měkkost chleba, obzvláště od třetího dne po upečení.