Pekařské receptury
Konzumní chléb (ZeeSauer paste)

Receptura

Množství Surovina
60 % pšeničná mouka chlebová
40 % žitná mouka chlebová
2 % droždí
2,2 % sůl
2 % ZeeSauer paste
1 % Jung Roggenstabil
1 % kmín
75% voda

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

    Teplota těsta: 29°C

    Hmotnost navážky: 1140 g

    Čas odpočinku těsta: 30 min.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Tvarování a dekorování: do oválných či kulatých ošatek

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 43 min.

Konzumní chléb (ZeeSauer paste)