Pekařské receptury Pekařské receptury

Landbrot (Molkesauer, Jung Roggenstabil)

Receptura

Množství Výrobek
60 % Žitná mouka chlebová
40 % Pšeničná mouka chlebová
2,5 % Molkesauer
2,5 % Sůl
2 % Droždí
1 % Roggenstabil
78 % Voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Hmotnost navážky: 1360 g

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Libovolně, dle požadovaného tvaru chleba

Čas kynutí těsta: 60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33-43 min.

Landbrot (Molkesauer, Jung Roggenstabil)

Products

Molkesauer

Pastovitý ferment, umožňující výrobu chleba přímým vedením těsta. Vyvážený obsah kyselin zaručuje vynikající senzorické vlastnosti. Chléb má mimořádnou trvanlivost.

Roggenstabil

Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.

Molkesauer

Pastovitý ferment, umožňující výrobu chleba přímým vedením těsta. Vyvážený obsah kyselin zaručuje vynikající senzorické vlastnosti. Chléb má mimořádnou trvanlivost.