Landbrot (Molkesauer, Jung Roggenstabil)
Landbrot (Molkesauer, Jung Roggenstabil)
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 60 % | Žitná mouka chlebová |
| 40 % | Pšeničná mouka chlebová |
| 2,5 % | Molkesauer |
| 2,5 % | Sůl |
| 2 % | Droždí |
| 1 % | Roggenstabil |
| 78 % | Voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Hmotnost navážky: 1360 g
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Libovolně, dle požadovaného tvaru chleba
Čas kynutí těsta: 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33-43 min.
Products
Molkesauer
Pastovitý ferment, umožňující výrobu chleba přímým vedením těsta. Vyvážený obsah kyselin zaručuje vynikající senzorické vlastnosti. Chléb má mimořádnou trvanlivost.
Roggenstabil
Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.
Molkesauer
Pastovitý ferment, umožňující výrobu chleba přímým vedením těsta. Vyvážený obsah kyselin zaručuje vynikající senzorické vlastnosti. Chléb má mimořádnou trvanlivost.